گروه پیشرو مدیا
قبل از همه دیده شوید ...
0   /   100

تجربه مشتری (CX: Customer Experience)  چیست؟

... ﺮﺒﺧ | ﻪﻟﺎﻘﻣ ﻪﻌﻟﺎﻄﻣ

تعریف تجربه مشتری:

تجربه مشتری حاصل درک احساسی یا منطقی مشتری از تعامل با یک کسب و کار است ، و تاثیر تجربه مشتری برای کسب و کار شما اینقدر حایز اهمیت است که به شما نشان می دهد که می توانید به آینده کسب و کار خود امیدوار باشید یا اینکه برای آینده ی کسب و کار خود نیاز به برنامه ریزی و تغییرات دارید.

از این رو نیاز داریم برای ایجاد یک تجربه ی خوب برای مشتریان خود برنامه ریزی داشته باشیم و البته با تعیین شاخص های ارزیابی نظرات مشتریان ، میزان موفقیت خود را در این مهم ارزیابی کنیم و دائما بهبود دهیم .

از آنجائی که تجربه ی مشتری از احساس وی نشات می گیرد نیاز داریم برای تحقق این مهم مسیر سفر مشتری را به بهترین نحو ممکن با در نظر گرفتن نیاز مشتری طراحی کنیم ، از این رو در این سفر تعاملات با مشتری از اهمیت بالائی برخوردار است .

مدیریت تجربه ی مشتری CEM در واقع فرایند ارائه ی الگوی خاص برای تعاملات با مشتریان در راستای براورده کردن نیازهای ایشان و بالابردن رضایت ، وفاداری و طرفداری مشتریان می باشد .

چرا مدیریت تجربه ی مشتری برای کسب و کارها اهمیت دارد؟

در هر صنعت و کسب و کاری به نقطه ای می رسیم که رقابت از شاخص های کمی مثل قیمت و تخفیف به کیفیت می رسد و سازمانی موفق تر خواهد بود که سرویس و خدمات بهتری را ارائه نماید ، بهمین منظور مشتریان علاقمند به خرید از کسب و کاری هستند که احساس رضایت بیشتر و بهتری از آن به دست آوردند .

بصورت تیتر وار چند علت و چرائی تجربه ی مشتری در کسب و کارها در شرح ذیل ذکر شده است:
  1. ماندگاری بیشتر مشتریان و کاهش نرخ ریزش مشتریان
  2. افزایش درآمد سازمان در اثر اعتماد مشتریان و افزایش حجم و تکرار خرید مشتریان
  3. افزایش نرخ وفاداری مشتریان
  4. مشارکت مشتریان در بازخورد و نظرسنجی ها که منجر به بهبود فرایندهای سازمان ها می شوند
روش تدوین استراتژی تجربه مشتری (Customer Experience Strategy):

یقین داشته باشید بدلیل حساسیت موضوع تجربه مشتری CX ، بدون وجود یک برنامه و استراتژی مدون که تمامی ملاحظات و نیازها و خواسته های مشتریان را طی قیف فروش در بر بگیرد ، موفقیت حاصل نخواهد شد . بهمین منظور برای تدوین یک استراتژی تجربه ی مشتری کارامد نیاز به موارد زیر داریم :

  1. دسترسی و کانال های ارتباطی مشتریان کارا باشد و مشتریان قادر به ارتباط با شما باشند .
  2. پاسخگویی و در دسترس بودن طوری که مشتریان در زمان دلخواه خود به پاسخ سوالات خود در همه کانال های آنلاین و آفلاینی که طراحی کردید دست یابند .
  3. شخصی سازی استراتژی تجربه ی مشتری با توجه به اطلاعات موجود در پروفایل مشتریان که کارشناسان فروش شما در زمان تعامل با مشتریان شما در CRM سازمان شما ثبت کرده اند ( در اینجا باز هم اهمیت وجود CRM را در سازمان خود درک و حس می کنیم ) .
  4. اطمینان از عملکرد کانال های فروش و انعطاف پذیری کانال های مذکور تاثیر بسزائی در تدوین یک استراتژی تجربه مشتری کارامد دارد طوریکه با دریافت اطلاعات نیازها و همچنین ویژگی های مشتریان باید بتوانیم بعد از مدتی ضمن جمع بندی اطلاعات مشتریان با تحلیل آنها استراتژی های کارامد را تدوین کنیم .

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره تخصصی از تیم کارشناسان پیشرو مدیا، روی دکمه زیر کلیک نمایید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *